Actualitat

Boqueria 888: Casa Fígols sʼuneix amb Farrés per promoure els embotits artesanals catalans

Publicat: 14 abril 2011

Les dues històriques marques arriben a un acord per promocionar els embotits de la terra, i orienten l’oferta a públics tan diversos com l’alta gastronomia, el públic gourmet o, fins i tot, el souvenir turístic.

Aquest divendres, 15 d’abril, la parada 888 oferirà una degustació gratuïta i la família Fígols explicarà alguns dels secrets de l’elaboració dels tradicionals embotits del Berguedà.

foto-casa-figols

 

La firma artesana d’embotits Casa Fígols (Montmajor, Berguedà) tindrà presència al mercat de la Boqueria de Barcelona a partir d’aquest divendres, i ho farà de la millor forma possible: de la mà de la reconeguda Farrés Cansaladeria, que des de fa quatre dècades ocupa la parada 888. La marca berguedana s’estrena amb una degustació dels seus productes estrella, alhora que tots els que s’apropin a l’establiment podran conèixer alguns dels secrets de l’elaboració de la mà de la pròpia família Fígols.

L’aliança entre Fígols i Farrés arriba després de mesos de converses entre dues firmes que aporten al mercat productes complementaris. Farrés Cansaladeria, especialitzada en garrins, buscava una marca reconeguda per la seva qualitat dins del sector carni porcí, i que compartís amb ella una filosofia de producció artesanal i propera. La fusió a la Boqueria, sense cap dubte, potenciarà l’oferta de les dues empreses, que anirà orientada a públics més diversos que mai. De fet, la voluntat de la parada 888 serà apropar productes d’alta gastronomia a un públic familiar i, fins i tot, posicionar l’embotit com un obsequi o un record turístic de Catalunya, en substitució dels obsequis poc representatius del territori que moltes vegades acaben adquirint els que ens visiten. Per tant, els turistes que passegin per la Boqueria podran degustar els productes de la parada dins una orginal paperina, dissenyada expressamentper atraure la seva atenció i, sobretot, buscant que sʼemportin un record diferent de la seva estada a Barcelona.

Casa Fígols és una empresa familiar de Montmajor dedicada a lʼartesania de lʼembotit des de fa més de mig segle, però la tradició de la família en aquesta producció es remunta a desenes de generacions. En comptes de créixer en linials de grans superfícies, la família Fígols sʼha especialitzat en la venda a partir dʼestabliments propis a diferents punts de Catalunya. Aquest acord amb Farrés, (empresa amb més de 60 anys de trajectòria) és un projecte únic i engrescador.

Aquest divendres serà una bona ocasió per conèixer més de prop els productes de Casa Fígols. La degustació gratuïta de productes serà de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda a la parada 888 de la Boqueria.

« Torna a l'arxiu de notícies